Sagan MM

kamila

Moderator
Członek ekipy
Wrz 13, 2004
11,874
0
0
70qu.jpg


Potrzebujemy:

* cebulę
* cukinię
* paprykę
* pieczarki
* kapustę
* zapeklowane i podduszone mięsko lub zwykłą kiełbaskę
* ew. boczek
* sól, pieprz

Dno gara i boki wykładamy liśćmi kapusty. Potem układamy warstwami cukinię, cebulkę, mięsko, paprykę i pieczarki, ponownie cukinię aż do wyczerpania składników. Każą warstwę przyprawiamy. Na wierzchu układamy liście kapusty, całość porządnie dociskamy i zamykamy gar. Można wlać odrobinkę wody lub np. piwa. Wstawiamy w żar ogniska. Co jakiś czas obracamy saganem. Po ok. 30 minutach sprawdzamy, czy składniki są już miękkie.

Smacznego
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
icon_sad.gif
Ha, tylko skąd takiego sagana.
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Niech mnie ... co za bogactwo kociołków - a ja nic nie wiem choć prawie z Allegra "nie wychodzę" ogladając z moja dziecką jakieś goowniane parasoli Esprita
dump.gif
Kamilo, tylko jak wybrać? Mnie wydaja sie wszystkie jednakowe.
 

kamila

Moderator
Członek ekipy
Wrz 13, 2004
11,874
0
0
Przepraszam, dopiero zauważyłam pytanie. Ja bym wybrała taki na niższych nogach np. http://www.allegro.pl/item131006932_super_...olek_duzy_.html

Musi mieć dobre zapięcie. Przed pierwszym użyciem trzeba go wstawić w żar i do środka nakłaść żaru.

One tu drohie są dosyć, poszukaj na bazarze, powinno być taniej.

Mój jest kupiony w Kowalach Oleckich bo tam je produkuja