- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Opakowanie mieszaki sałat z rukolą, opakowanie twarożku koziego (110 g), ogórek bez miękkiego środka, pół awokado, trochę szczypiorku, świeżo zmielony czarny pieprz, sól, biały ocet winny, odrobina miodu, oliwa z oliwek
Zrobić sos z octu, miodu i oliwy, dodać do niego pieprz (dość dużo, ma być wyczuwalny smak, pieprz zmielony grubo), niech sos przegryzie się ok. 20 min.
Sałaty wrzucić do miski, oddać posiekanego ogórka, awokado, szczypiorek i posiekany kozi ser (jeśli wyjmiemy schłodzony z lodówki, łatwiej da się pokroić), polać sosem i wymieszać. Jeść. Dobre z bagietką i chłodnym białym winem
Zrobić sos z octu, miodu i oliwy, dodać do niego pieprz (dość dużo, ma być wyczuwalny smak, pieprz zmielony grubo), niech sos przegryzie się ok. 20 min.
Sałaty wrzucić do miski, oddać posiekanego ogórka, awokado, szczypiorek i posiekany kozi ser (jeśli wyjmiemy schłodzony z lodówki, łatwiej da się pokroić), polać sosem i wymieszać. Jeść. Dobre z bagietką i chłodnym białym winem
Ostatnią edycję dokonał moderator: