Sałatka makaronowa z tuńczykiem i warzywami konserwowymi

Iwcia

Member
Wrz 17, 2004
728
0
0
składniki
400g grubszego makaronu np. farfalle
słoik papryki konserwowej (najlepiej z cebulą)
słoik ogórków konserwowych lub korniszonów
20 dag pomidorków koktajlowych lub 2 pomidory
2 puszki tuńczyka

sos:

mały jogurt naturalny
duża łyżka majonezu
łyżka musztardy
łyżka ketchupu
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz

sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente. Odcedzić przelać zimną wodą. Paprykę pokroić w paseczki, ogórki pokroić w półplasterki, (korniszony w plasterki), pomidorki koktajlowe na połówki lub ćwiartki (pomidory zwykłe obrać ze skórki i pokroić w kostkę).
Do makaronu dodać warzywa (paprykę razem z marynowaną cebulą) i tuńczyka. Przygotować sos z wyżej wymienionych składników, polać nim sałatkę i wymieszać. Schłodzić. Smacznego!!!
dodatkowe informacje
Sałatkę można również przygotować w wersji bez pomidorów.