- Gru 26, 2006
- 34,945
- 1,535
- 113
Przepis pochodzi z gazety - "Głos Pomorza"
Składniki
2 puszki czerwonej fasoli (opk. 400 gr.) - przepłukać
10 dkg. rodzynek - sparzyć
15 dkg. szynki - pokroić w kostkę
mały słoik majonezu
mała puszka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, ostra papryka (daję słodką)
Fasolę wymieszać z przygotowanym sosem, odstawić na godzinę - gotowe.
Składniki
2 puszki czerwonej fasoli (opk. 400 gr.) - przepłukać
10 dkg. rodzynek - sparzyć
15 dkg. szynki - pokroić w kostkę
mały słoik majonezu
mała puszka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, ostra papryka (daję słodką)
Fasolę wymieszać z przygotowanym sosem, odstawić na godzinę - gotowe.