Sałatka porowo-jajeczna

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
Bardzo prosto, małoskładnikowa i przepyszna sałatka. Doskonale nadaje się również jako pasta na chleb.
Przygotowuję ją bardzo często - za każdym razem tak samo pyszna.

Sałatka porowo-jajeczna

Składniki
:

1por ( biała część , odrobinę zielonej)
2 jajka
kostka zółtego sera (20-25dkg) - polecam ostrzejsze sery (gouda może być zbyt mdła)
2-3 ząbki czosnku
sól pieprz
majonez


Przygotowanie :


Pora dokładnie myjemy , kroimy w półkrążki. Solimy, pieprzymy , mieszamy ręką. Odstawiamy na 5 min.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do pora.
Ser trzemy na większych oczkach. Ilość sera nie powinna być dominująca (wszystko zalezy od wielkości pora)
Dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Ponownie doprawiamy do smaku. Dodajemy majonez. Ponownie mieszamy.

Smacznego
lecker.gif

 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Myślę, że to może być dobre jako pasta na chleb. Bo juz nie wiem co jeść.
Zrobię w weekend
anbetung.gif