index.php?act=findpost&pid=894565No to zrobione, na moje oko to tej zalewy wystarczy na 6 kg buraków
. Zalewy zrobiłam z połowy porcji, bo miałam już tylko 2kg buraczków (robiłam jeszcze inną sałatkę), a one tak sobie pływały, że spokojnie zmieściłby się jeszcze 1kg Buraki ważyłam po obraniu i starciu). Oczywiście musiałam po swojemu, chciałam mieć przyprawy porozkładane równo we wszystkich słoiczkach, więc liście, ziele i czosnek przekrojony na grube kawałki wrzucałam na dno, a buraki zagotowałam z płynnymi składnikami zalewy, cukrem i solą, poszło szybko i sprawnie, właśnie się pasteryzują
. A ja pachnę czosnkiem, mniam
.
Bardzo się cieszę że ją zrobiłas i mam nadzieję że będziesz zadowolona. No i widzisz że szybko i sprawnie się ją robi.
A ja chyba nigdy dotąd nie ważyłam buraków do tej sałatki, chyba że dla kogoś żeby podać przepis. Robie tylko 2 garnki zalewy a buraków ile się zmieści a co się już nie zmieści to na grubej tarce i oliwa, sól, winny ocet. Na od razu.
A zrobiłaś tarte buraczki czy krojone?