Sałatka z fasolki i pomidorów.

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
Sałatka z fasolki i pomidorów.

2542.jpg

35 dag żółtej fasolki szparagowej
3 pomidory
2 jajka
kilka łyżek majonezu
ew. jogurt naturalny lub śmietana
zielenina
sól, pieprz

. Fasolkę kroimy na 1 cm kawałki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odsączamy i odstawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo, pomidory parzymy i obieramy ze skórki.
2. Na dnie salaterki układamy fasolkę, posypujemy ja solą i pieprzem, pokrywamy cienką warstwą majonezu lub jogurtu czy śmietany, ewentualnie mieszanką tychże. Na wierzchu układamy pokrojone w półplasterki pomidory, znów posypujemy solą i pieprzem, smarujemy delikatnie majonezem. Następnie kładziemy na to pokrojone na plasterki jajka, solimy i posypujemy koperkiem, szczypiorkiem, natką lub rzeżuchą.
3. Sałatka najlepiej smakuje sama lub z bagietką.

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
zrobiłam, zjadłam na współkę z mamą
icon_smile.gif
bardzo smaczna.

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
5
0
ale wykopalisko!

skusze sie pewnie w przyszlym tygodniu, jako cale danie moze?

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0

Cantiq

Member
Cze 5, 2007
3,130
0
0
tillandsja @ 28 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=549790mysle, ze skoro autorem zdjecia jest anusiaczek to nie ma znaczenia na jakim serwerze ona je umiescila...
gruebel_2.gif

wracajac do tematu, musi byc pyszna ta salatka, zrobie ja na imieniny mojego syna w przyszlym tygodniu
icon_biggrin.gif
A no to wporządku , mam małe przeczulenie :D a pozatym to jutro robię sałatkę ^^ może jeszcze na góre dam pierzynkę z zółtego serka ,kiedyś taką jadłam warstwową i była pycha

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
zrobilam ja dzisiaj... dobra, ale zaluje, ze nie dalam zamiast samego majonezu sosu czosnkowego, ze samym majonezem troche dla mnie jest za mdla

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy