- Lut 24, 2011
- 2,489
- 0
- 0
1. Makaron kokardki ugotować (ok 1/2 opakowania)
2. 1 duży pojedynczy filet z kurczaka lub 1 mały podwójny- pokroić w kostkę i podsmażyć
3. Pieczarki ok 15 dkg pokroić w ćwiartki (kub małe) i podsmazyć na suchej patelni a potem podsmażyć na niej pestki słonecznika ok 5 dkg
4. Ugotować 2 jajka na twardo i pokroić w ćwiartk
5. Różyczki brokuła podgotować
6. Pomidorki koktajlowe (1 opakowanie) na połówki.
Wszystko delikatnie wymieszać
Sos: jogurt naturalny+ 2 łyżki majonezu kieleckiego+ 2 ząbki czosnku + sól + pieprz
Tak przygotowanym sosem polać przed samym podanie
salatka niby podobno do innych, a smaczna
2. 1 duży pojedynczy filet z kurczaka lub 1 mały podwójny- pokroić w kostkę i podsmażyć
3. Pieczarki ok 15 dkg pokroić w ćwiartki (kub małe) i podsmazyć na suchej patelni a potem podsmażyć na niej pestki słonecznika ok 5 dkg
4. Ugotować 2 jajka na twardo i pokroić w ćwiartk
5. Różyczki brokuła podgotować
6. Pomidorki koktajlowe (1 opakowanie) na połówki.
Wszystko delikatnie wymieszać
Sos: jogurt naturalny+ 2 łyżki majonezu kieleckiego+ 2 ząbki czosnku + sól + pieprz
Tak przygotowanym sosem polać przed samym podanie
salatka niby podobno do innych, a smaczna