- Sty 27, 2006
- 3,809
- 518
- 113
Sałatka z nieprażonej gryki i pomidorów (II)
W rodzaju tabbouleh
150 ml białej gryki
2 dojrzale smaczne pomidory,
1 ogorek,
1/4 czerwonej cebuli
dowolne ilosci pietruszki, kolendry (lisci), koperku (u mnie - czym wiecej)
oliwa (u mnie w rozpylaczu), w sumie - dowolna ilosc
sok cytrynowy według smaku
sól i swiezo mielony pieprz czarny
Kasze ugotować na sypko. Warzywa pokroic mozliwie drobno. Wszystko wymieszac.
Mozna tez dodac awokado, ale i bez niego smacznie
Robie te salatke takze z peczakiem, z kasza jaglana.
W rodzaju tabbouleh
150 ml białej gryki
2 dojrzale smaczne pomidory,
1 ogorek,
1/4 czerwonej cebuli
dowolne ilosci pietruszki, kolendry (lisci), koperku (u mnie - czym wiecej)
oliwa (u mnie w rozpylaczu), w sumie - dowolna ilosc
sok cytrynowy według smaku
sól i swiezo mielony pieprz czarny
Kasze ugotować na sypko. Warzywa pokroic mozliwie drobno. Wszystko wymieszac.
Mozna tez dodac awokado, ale i bez niego smacznie
Robie te salatke takze z peczakiem, z kasza jaglana.
Ostatnią edycję dokonał moderator: