sałatka ziemniaczano-szparagowa

kakarzynka

Member
Lis 22, 2005
86
0
0
pęczek szparagów ( ugotowane, najlepiej na parze tak aby pozostały jędrne, pokrojone na 3 cm kawałki)
około 2 kg ziemniaków ( ugotowane w mundurkach , obrane, ostudzone ,pokrojone w półplasterki)
jedna duża czerwona cebula (pokrojona w półplasterki)
pęczek rucoli ( lekko przesiekanej)
sos:
1/2 szklanki majonezu
mały jogurt naturalny
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
łyżka musztardy dijon
sól i pieprz

Sałatka świetnie się sprawdziła jako dodatek do grilla, naprawdę polecam zwłaszcza jeśli mamy ochotę naszykować przyjęcie wcześniej, bo wszystkie składniki oprócz rucoli można wymieszać nawet kilka godzin przed podaniem i w niczym to nie ujmuje jakości a wręcz przeciwnie