- Kwi 1, 2009
- 648
- 0
- 0
2 szklanki mleka ubić z 2 śmietanami w proszku. Dodać do tego 3 kieliszki wódki i wystudzoną żelatynę (5-6 łyżek)
Całość wylać na podłużna blaszki. Po stężeniu pokroić w drobną kostkę.
4 paczki herbatników-rozgnieść
2 szklanki orzechów - rozgnieść
Zagotować: 1 szkl mleka, 2 kostki masła, 3 szkl cukru i kakao(dodać tyle, żeby masa była ciemna). Do gorącej masy dodać żelatynę w proszku (8-10 łyżek) i wystudzić.
Zanim masa kakaowa stężeje - połączyć ją z ciastkami i orzechami oraz białymi kostkami. Można wylać do keksówki (wyłożyć folią) albo butelki plastikowej. Z porcji wychodzą 3-4 keksówki.
Całość wylać na podłużna blaszki. Po stężeniu pokroić w drobną kostkę.
4 paczki herbatników-rozgnieść
2 szklanki orzechów - rozgnieść
Zagotować: 1 szkl mleka, 2 kostki masła, 3 szkl cukru i kakao(dodać tyle, żeby masa była ciemna). Do gorącej masy dodać żelatynę w proszku (8-10 łyżek) i wystudzić.
Zanim masa kakaowa stężeje - połączyć ją z ciastkami i orzechami oraz białymi kostkami. Można wylać do keksówki (wyłożyć folią) albo butelki plastikowej. Z porcji wychodzą 3-4 keksówki.