- Wrz 7, 2010
- 3,391
- 0
- 0
6 bulek z poprzedniego dnia
300 ml mleka
2 lyzki cukru
1 op. cukru waniliowego
3 jajka
1 szczypta soli
50 g rodzynek
cukier puder do posypania (niekoniecznie) i margaryna lub maslo do smazenia
Bulki pokroic w cienkie kromki i wrzucic do duzej miski. Mleko, cukier, jajka, cukier waniliowy i sol polaczyc w mniejszej misce i zalac ta masa bulki, dodac rodzynki i wszystko dokladnie wymieszac. Zostawic ok 30 minut do nasiakniecia od czasu do czasu przemieszac. Rozgrzac maslo i smazyc na nim mase az bedzie zloto brazowa. Mozna posypac cukrem pudrem, my jedlismy z musem jablkowym, dobre tez jest z innym owocami: jagody, truskawki ze smietana albo brzoskwinie z puszki pokrojone w plasterki.
300 ml mleka
2 lyzki cukru
1 op. cukru waniliowego
3 jajka
1 szczypta soli
50 g rodzynek
cukier puder do posypania (niekoniecznie) i margaryna lub maslo do smazenia
Bulki pokroic w cienkie kromki i wrzucic do duzej miski. Mleko, cukier, jajka, cukier waniliowy i sol polaczyc w mniejszej misce i zalac ta masa bulki, dodac rodzynki i wszystko dokladnie wymieszac. Zostawic ok 30 minut do nasiakniecia od czasu do czasu przemieszac. Rozgrzac maslo i smazyc na nim mase az bedzie zloto brazowa. Mozna posypac cukrem pudrem, my jedlismy z musem jablkowym, dobre tez jest z innym owocami: jagody, truskawki ze smietana albo brzoskwinie z puszki pokrojone w plasterki.
Ostatnią edycję dokonał moderator: