- Mar 4, 2014
- 395
- 0
- 0
Sernik na zimno z jagodami i galaretką
50 g masło roztopione
330 ml śmietana kremowa 30%
3 łyżeczki żelatyna
250 g serek mascarpone
3 łyżki cukier puder
100 g biała czekolada
1 op. galaretka owocowa
115 g herbatniki
dałam ze słoika, ale mogą być mrożone lub świeże
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. wody schłodzić. Tortownicę wyłożyć sreberkiem 21cm. Herbatniki pokruszyć dodać roztopione masło , wyłożyć na tortownicę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie 50ml.
Śmietanę ubić z cukrem, jak będzie ubita dodawać serek na koniec czekoladę i żelatynę zahartowaną masą. Wyłożyć i schładzać ok. 20 minut . Wyłożyć jagody. Zalać galaretką .
Smacznego.
50 g masło roztopione
330 ml śmietana kremowa 30%
3 łyżeczki żelatyna
250 g serek mascarpone
3 łyżki cukier puder
100 g biała czekolada
1 op. galaretka owocowa
115 g herbatniki
dałam ze słoika, ale mogą być mrożone lub świeże
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. wody schłodzić. Tortownicę wyłożyć sreberkiem 21cm. Herbatniki pokruszyć dodać roztopione masło , wyłożyć na tortownicę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie 50ml.
Śmietanę ubić z cukrem, jak będzie ubita dodawać serek na koniec czekoladę i żelatynę zahartowaną masą. Wyłożyć i schładzać ok. 20 minut . Wyłożyć jagody. Zalać galaretką .
Smacznego.