sylwia18
Member
- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Hehehe - to możesz powiedzieć kumplom Maćka, że masz znajomą, która wcale niegorzej w kuchni sobie radzi
a napomknę, napomknę
Hehehe - to możesz powiedzieć kumplom Maćka, że masz znajomą, która wcale niegorzej w kuchni sobie radzi
a napomknę, napomknę
sernik jest bardzo puszysty, taki piankowy jak ptasie mleczko - pycha!dokladnie i od teraz staje sie moim ulubionym sernikiem w prawdzie go zmodyfikowalam i juz nie jest sernikiem wiedenskim, bo bez bakalii (dzieci pluja ) wiec zrobilam z brzoskwiniami i beza 8) PYCHA!!!!
Musia @ 6 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=481861mam pytanie dla tych co robili w wersji bez spodu, czy dól sie nie przypalil i czy pieklyscie na papierze czy tez tylko w wysmarowanej blaszce?Zawsze piekę sernik bez spodu. Czasem w nasmarowanej blaszce, czasem na papierze. Spód jest nieco bardziej przypieczony, ale nie spalony. Jest tak przypieczony, jak skórka z wierzchu.
marmak @ 27 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=796044Rzeczywiście, świetny przepis. Po raz pierwszy go upiekłam na te święta (ser "Zielona Łąka".Ponieważ lubię mniej słodkie wypieki, użyłam 1 szklankę drobnego zwykłego cukru i 1 cukier waniliowy - było ok. Wykorzystałam spód i "metodę gazetową" z torcika serowego Joanny.Piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm. Z pewnością do powtórzenia, bo znowu mi rodzynki opadły na dno, niestety. Ale to jedyna zauważona wada. Polecam!Rodzynki należy opruszyć mąką to nie będą opadać na dno.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia