index.php?act=findpost&pid=679742ewelinko-jestem ci winna jaśniejszy opis drugiego sposobu na pieczenie tzw.metodą gazetową.
1 etap tak jak wcześniej pisałam:
foremkę z sernikiem owijamy mokrymi paskami z gazet i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 250C,
2 etap:
po 10 minutach pieczenia- foremkę z sernikiem wyjmujemy na zewnątrz piekarnika,a temperaturę obniżamy do 160C,
opaski gazetowe ponownie maczamy w zimnej wodzie i jeszcze raz owijamy nimi zewnętrzne boki tortownicy,
kiedy mamy już temperaturę 160C- wkładamy sernik drugi raz do piekarnika i pieczemy jeszcze 1 godzinę
(ja robiłam pierwszym sposobem, bo dla mnie było prościej i szybciej)
mariaanno bardzo dziekuje za tak wyczerpujący i zrozumiały opisy pieczenia ciasta !
dziś lub jutro upiekę 1 sposobem , wypróbowanym przez ciebie
( mam nadzieję że moja córeczka poczuje sie lepiej i spadek temperatury pozwoli mi na mały relaks w kuchni
napisze jak udał sie udał . bardzo dziekuję i zyczę miłego dnia