Sernik z budyniem czekoladowym

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
katarzyno 1983 :wink: powiedz mi co to za ciasto obok sernika na talerzu wyglada ciekawie
odrazu mozesz podzielic sie przepisem :mrgreen:
pozdrawiam :cheers:
 

belle

Member
Wrz 15, 2004
1,377
0
0
a czy to krakersy przekladane masa budyniowa
tak sobie siedze i przygladam temu :mrgreen:
 

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
przepraszam ze sie wcinam....
zgadzam się z Tobą w zupełności Iguanko
icon_smile.gif

tylko często gesto z przepisami jest tak, ze ktos dostaje od kogoś ten ktoś daje następnej osobie i trudno dociec autora...potem to jeszcze leży za 2 miesiace zamin wkońcu sie człowiek zbierze i upiecze a potem traktuje ten przepis jako własny
icon_smile.gif
zreszta ja np wszystkie przepisy chetnie "adoptuje" i je troche zmieniam wg mojego gustu(np uwielbiam rodzynki, i nawet jak sernik jest bez nich to ja je dodaje ) tyle tylko ze ich nie ropowszechniam
icon_smile.gif
pokojowe i dyskretne załatwienie sprawy chyba bedzie najlepsze
icon_smile.gif
ktosiu tylko problem tkwi w tym, że osoba, która tam wpisała to ciasto jako swoje, na tym forum równiez się przyznała do tego, że robiła to ciasto z przepisu Anusiaczka i to mnie najbardziej wkurzyło, bo po tym jak podałam Anusiaczkowi link, to nawet ta osoba nie wykasowała przepisu.
icon_sad.gif
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Toż to przepis autorski mojej teściowej! :wink: Pyszny jest, a początkowo sie dziwiłam, że jakieś nowe cudo :mrgreen:
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
4 Danonki, ok... zakupilam waniliowe, ale powiedz Anisuaczku, czy to te male 100g, czy te XXL ? Bo kupilam i takie i takie. Nie wiem, ktore jesc :mrgreen:
 

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
Na sernik maja byc serki takie, żeby ich było w sumie ok. 60 dag. A te zwykłe danony to nie maja czasem po 15 dag?
 

Riolka

Member
Sty 25, 2006
76
0
0
Bardzo dobre to ciasto, takkie lekkie, rozplywa sie w ustach...mniam

wczoraj zrobilam
hd138n0odnf01yx0.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
jutro robię chciałam sie tylko zapytać osób które go robiły: czy lepiej zrobić w blaszce 40/25 czy w tortowwnicy 30 ? wolałabym w blaszce ale nie wiem czy nie za duża będzie :dontknow:
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Właśnie- blacha. Jaka wielkość?
 

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
To są proporcje na tradycyjną blaszkę 25/40 cm
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
o no to super bo tylko taką mam :mrgreen:
 

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,895
6
38
Piekę to ciasto od lat ...nastu.Przepis znalazłam w książkach Pruszyńskego z lat chyba 90,,przepisy..../wiosna,lato...,słodkości, i inne/.Wczoraj była powtórka.Daję 4 serki po 150 g.Polecam.
 

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
Serniczek wygląda przepysznie i chyba dziś go upiekę. Łączy w sobie dwie rzeczy które uwielbiam: budyń i sernik, więc postanowione; ROBIĘ!
 

iwciala

Member
Maj 3, 2010
11
0
0
Wyciągam do góry, bo dziś upiekłam ten serniczek i jest po prostu palce lizać!!!!!!!!!!!! Leciutki, nie za słodki, rozpływa się w ustach,po prostu pyszność!!
Jutro postaram się zrobić fotkę i wkleić
icon_smile.gif