Sernikowe niebo

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
8,339
1,599
113
Zrobiłam, tylko bez tej górnej warstwy. Ogólnie wyszedł jak powinien wyjść tylko taki... mało serowy. Mało czuć było ser. Rodzina kazała robić tradycyjnie ;)
 

Lasandra

Member
Lis 3, 2007
221
0
0
Dla mnie ten sernik to numer 1. Nigdy nie uzywam serkow w wiaderkach.Dobry twarog to podstawa sernika. Masa smietankowa to jest ta wisienka na torcie.Ale kazdy ma inne kubki smakowe i nie zawsze wszystkim wszystko smakuje:)
 

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
8,339
1,599
113
Ale tu właśnie jest ser z wiaderka ;). Ja nie mówię,że nie smakował. Zjedzony do okruszka. Ale to nie to...
 

Lasandra

Member
Lis 3, 2007
221
0
0
gracha @ 19 Apr 2017 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1623224Ale tu właśnie jest ser z wiaderka ;). Ja nie mówię,że nie smakował. Zjedzony do okruszka. Ale to nie to...
To moze dlatego tak Nam smakowal ze zamiast serka z wiaderka dalam twarog
icon_smile.gif
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,448
4,707
113
W kwestii sernika się nie wypowiem, bo nie piekłam z tego przepisu, ale mogę polecić ten ser: http://osm-srem.pl/produkty/maslo-sery-twa...ek-sremski.html
Nie wiem, jak z dostępnością w innych regionach, ale w Wielkopolsce nie ma problemu. W mojej okolicy czasem mówi się na ten ser "śmietankowy", chociaż na opakowaniu nic takiego nie jest napisane. W każdym razie klasyczne serniki piekę właśnie z tego sera, dobrze się rozciera widelcem czy mieszadłami miksera, więc nie trzeba go mleć. "Wiaderkowych" serów też używam, ale do takich serników, które w założeniu mają mieć bardziej kremową konsystencję.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,679
113
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
I ja go kupiłam. Robiłam w piątek sernik londyński który niestety ale się nie dopiekł. Lodówka mu nie pomogła i całość wylądowała w klubie na śmieci. A tak super ser wyglądał że odżałować go nie mogę razem z 10 jajkami .
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,679
113
Oj, to przykre. Ja bym nie wyrzucała, tylko dopiekła w niskiej temperaturze.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: