- Gru 21, 2005
- 7,253
- 4
- 0
Przepis "wklepuje" na zyczenie Margot...
455g mialkiego cukru (caster sugar)
200g nasionek sezamu
woda
Z cukru i 8 lyzek wody ugotowac syrop (gotowac na srednim ogniu mieszajac). Gdy syrop stanie sie delikatnie brazowy, trzeba dodac nasionka sezamu, nadal gotowac mieszajac, do uzyskania ciemnozlotego koloru. Taka mase nalezy wylac na naoliwiona blache lub folie, nastepnie nozem rozsmarowac (na pol cm lub nawet cieniej) i zostawic do ostygniecia. Polamac i jesc!
Autorem jest Jamie Oliver "Happy Days with the Naked Chef" (2001)
455g mialkiego cukru (caster sugar)
200g nasionek sezamu
woda
Z cukru i 8 lyzek wody ugotowac syrop (gotowac na srednim ogniu mieszajac). Gdy syrop stanie sie delikatnie brazowy, trzeba dodac nasionka sezamu, nadal gotowac mieszajac, do uzyskania ciemnozlotego koloru. Taka mase nalezy wylac na naoliwiona blache lub folie, nastepnie nozem rozsmarowac (na pol cm lub nawet cieniej) i zostawic do ostygniecia. Polamac i jesc!
Autorem jest Jamie Oliver "Happy Days with the Naked Chef" (2001)