Soczewica z ziemniakami po pakistańsku

asjenka

Member
Kwi 7, 2006
124
0
0
A, i z ziół, jeśli lubi się posypanie czymś zielonym - natka kolendry (w smaku kompletnie inna niż pietruszka), mięta albo koperek.
Często mamy na obiad daal z koperkiem
icon_smile.gif
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
dziękuję za cenne wskazówki!
wink.gif
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Wyciągam.
 

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
No i popełniłam z soczewicy czerwonej. Z podwójnej porcji, choć przyznaję, że ręka mi drżała wsypując podwójną ilość przypraw
icon_smile.gif

Smakowało wybornie. Vano dziękuję
handclasp.gif
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Jolan, bardzo się cieszę i dziękuję za pochlebną opinię.
icon_smile.gif
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Nie chcę namawiać do grzechu, ale to danie jest tego warte.
fiesgrins.gif
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
No to żeś palnęła.
fiesgrins.gif

Koniecznie daj znać, czy smakowało!
 

aneea

Member
Gru 22, 2006
14
0
0
Jedliśmy dzisiaj - z czerwonej soczewicy.
Rewelacja
anbetung.gif
, do szybkiego powtórzenia.
W przyszłym tygodniu już uzgodnilismy, że kupuję zapas soczewicy i robię od razu x 4, może na 2 dni wystarczy ;).



 

olkenik

Member
Cze 22, 2007
466
0
0
Pyszne! Dzięki vana za przepis! Idealnie jako dodatek pasują ogórki kiszone
icon_smile.gif

Żałuję, że nie zrobiłam od razu z podwójnej porcji...
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Dziękuję za pochlebne opinie!
Połączenie kuchni pakistańskiej z polską brzmi ciekawie, z chęcią wypróbuję polecaną przez Ciebie kombinację, olkenik.
icon_smile.gif
 

skanna

Well-known member
Mar 21, 2006
4,874
214
63
Zrobiłam w końcu - pół roku zwlekałam, o ja głupia
icon_smile.gif

To jest pyszne, acz ostrych przypraw dałam o połowę mniej i całe szczęście, bo zjadłby tylko M., a tak to i ja mogę.

Wejdzie na stałe do kuchennego repertuaru, bo robota żadna, a efekt super.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,380
3,661
113
Zrobiłam dziś w wersji uproszczonej, bez ziemniaków, a na wierzchu "posadziłam" jajka.
Pycha.
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Ja robiłam wczoraj
icon_lol.gif
. Z ziemniakami, bo lubię. Dla mnie to nieco suche było, zaczęłam od łyżki oliwy, potem sporo podlałam, ale i tak czegoś mi brakowało. Może za mało rozgotowałam soczewicę.