Soczysta karkówka*

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Nie znalazłam takiego przepisu na karkówkę(chyba, że przeoczyłam, jeżeli tak proszę o usunięcie)


Składniki:

* 1 kg karkówki
* 2 duże cebule
* 30 dkg pieczarek
* Do sosu:
* 2,5 łyżki maggi
* 3 łyżki wody
* 2 łyzki koncentratu pomidorowego
* 2,5 łyżki octu ( spirytusowy lub winny)
* 3 łyżki cukru( można mniej)
* wegeta


Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić wegetą i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do brytwanki lub naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć. Wyłożyć na karkówkę. Pieczarki pokroić i położyć(surowe) na wierzchu . Z podanych produktów przygotować sos, zalać mięsko. Piec 1 godzinę pod przykryciem. Mięsko jest delikatne i mięciutkie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
znam ten przepis i zgadzam sie ze miesko jest przepyszne, tylko w tym przepisie ktory mam na dno naczynia tarkuje sie seler, ja czasem daje naciowy drobno pokrojony, pycha
 

eremiw

Member
Wrz 1, 2007
259
0
16
Smakowite, a do tego to jedno z tych dań, które same się robią
icon_smile.gif
) Nie trzeba pilnować , włożyć do piekarnika i po godzinie wyciągnąć i jeść. Przepis wchodzi do domowego menu.