- Lip 9, 2009
- 3,219
- 0
- 0
Nie znalazłam takiego przepisu na karkówkę(chyba, że przeoczyłam, jeżeli tak proszę o usunięcie)
Składniki:
* 1 kg karkówki
* 2 duże cebule
* 30 dkg pieczarek
* Do sosu:
* 2,5 łyżki maggi
* 3 łyżki wody
* 2 łyzki koncentratu pomidorowego
* 2,5 łyżki octu ( spirytusowy lub winny)
* 3 łyżki cukru( można mniej)
* wegeta
Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić wegetą i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do brytwanki lub naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć. Wyłożyć na karkówkę. Pieczarki pokroić i położyć(surowe) na wierzchu . Z podanych produktów przygotować sos, zalać mięsko. Piec 1 godzinę pod przykryciem. Mięsko jest delikatne i mięciutkie.
Składniki:
* 1 kg karkówki
* 2 duże cebule
* 30 dkg pieczarek
* Do sosu:
* 2,5 łyżki maggi
* 3 łyżki wody
* 2 łyzki koncentratu pomidorowego
* 2,5 łyżki octu ( spirytusowy lub winny)
* 3 łyżki cukru( można mniej)
* wegeta
Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić wegetą i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do brytwanki lub naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w talarki, podsmażyć. Wyłożyć na karkówkę. Pieczarki pokroić i położyć(surowe) na wierzchu . Z podanych produktów przygotować sos, zalać mięsko. Piec 1 godzinę pod przykryciem. Mięsko jest delikatne i mięciutkie.
Ostatnią edycję dokonał moderator: