Joanna @ 13 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1409658Marghe, nie raz czytałam, że oregano to podstawowe ziółko kuchni śródziemnomorskiej.
Czy Włosi go nie używają?
Moim zdaniem świetnie pasuje do pomidorów, zwłaszcza w postaci suszonej, dla mnie bardziej aromatycznej niż świeża.Zdecydowanie częściej używają świeżej bazylii.
Suszone oregano nie jest aż tak popularne. Z tego co wiem to raczej Grecy lubują się w oregano, ale mogę się mylić bo na kuchni greckiej się nie znam..
Naprawdę nie wiem dlaczego w PL w prawie każdej pizzerii sypie się oregano na każdą pizzę i tym samym zabija się jej smak.
"Comunque l'origano si usa su un numero limitatissimo di pizze e assolutamente non sulla margherita" - czyli oregano BARDO rzadko, a NIGDY na merghericie.
Oregano jest dodawane na życzenie klienta
yrsa @ 13 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1420280Pomidory prosto z puszki, ale nie mogą być zbyt wodniste, poszukaj tych Mutti. Jak chwilę postoją w miseczce, to na górze zbierze się wodnisty płyn, nieco można wtedy odlać. Ocet jabłkowy moim zdaniem zbyt octowy, lepiej wziąć cytrynę.W jakiej sieci sklepów mozna kupic te Mutti?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia