- Sie 23, 2006
- 6,400
- 0
- 0
Przepis na te surowke to raczej moja kompilacja roznych inspiracji azjatyckich. Dressing jest sciagniety z Gordona Ramsey'a 'Healthy Appetite'.
Skladniki:
ogorek zielony
pomidory koktailowe - okolo 200 g
garsc:
kolendry
miety
czosnku niedzwiedziego
Dressing:
1 szalotka
2 zabku swiezego czosnku (poza sezonem oczywiscie zwykly
), ale warto korzystac z wiosny
1/2 papryczki chilli
sok z polowy limonki
2 lyzki sosu rybnego
1 lyzka sosu sojowego
1 lyzka oleju z tostowanego sezamu
1/2 lyzeczkui cukru (wazny skladnik!)
Wykonanie:
Ogorek pokroic na slupki mandolina, pomidorki pokroic na polowki. Swieze ziola posiekac, ale nie za drobno, razcej chodzi o dobre porwanie ich niz zrobienie miazgi
Dressing:
Posiekac bardzo drobno: szalotke, czosnek i chilli. Wymieszac: sok z limonki, cukier, sos sojowy i rybny, olej i posiekane szalotke, czosnek i chilli.
Wlac dressing do warzyw, wymieszac i dac sie przegryzc przez co najmniej pare minut.
Skladniki:
ogorek zielony
pomidory koktailowe - okolo 200 g
garsc:
kolendry
miety
czosnku niedzwiedziego
Dressing:
1 szalotka
2 zabku swiezego czosnku (poza sezonem oczywiscie zwykly
1/2 papryczki chilli
sok z polowy limonki
2 lyzki sosu rybnego
1 lyzka sosu sojowego
1 lyzka oleju z tostowanego sezamu
1/2 lyzeczkui cukru (wazny skladnik!)
Wykonanie:
Ogorek pokroic na slupki mandolina, pomidorki pokroic na polowki. Swieze ziola posiekac, ale nie za drobno, razcej chodzi o dobre porwanie ich niz zrobienie miazgi
Dressing:
Posiekac bardzo drobno: szalotke, czosnek i chilli. Wymieszac: sok z limonki, cukier, sos sojowy i rybny, olej i posiekane szalotke, czosnek i chilli.
Wlac dressing do warzyw, wymieszac i dac sie przegryzc przez co najmniej pare minut.