Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu
4-5 dużych liści kapusty pekińskiej
kilka kawałków papryki marynowanej
3 ogórki konserwowe
kukurydza z puszki
jabłko
2 łyżki majonezu
2 łyzki śmietany
sól
pieprz
Kapustę szatkuję. Jabłko, paprykę i ogórka kroję w kostkę. Kukurydzę odsączam. Majonez mieszam ze śmietaną. Wszystko łączę ze sobą, przyprawiam i mieszam z sosem ze śmietany i majonezu.
4-5 dużych liści kapusty pekińskiej
kilka kawałków papryki marynowanej
3 ogórki konserwowe
kukurydza z puszki
jabłko
2 łyżki majonezu
2 łyzki śmietany
sól
pieprz
Kapustę szatkuję. Jabłko, paprykę i ogórka kroję w kostkę. Kukurydzę odsączam. Majonez mieszam ze śmietaną. Wszystko łączę ze sobą, przyprawiam i mieszam z sosem ze śmietany i majonezu.