Surówka z papryki i czerwonej cebuli

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Duża czerwona papryka, mała cebula czerwona, pęczek zielonej pietruszki, ocet winny, oliwa z oliwek, musztarda, łyżeczka płynnego miód, sól

Pokroić na paski paprykę, cebulę w piórka, posolić, odstawić na 15 minut. Dodać posiekaną pietruszkę. Zrobić sos z octu, oliwy, musztardy i miodu. Warzywa polać sosem i delikatnie wymieszać.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

imp_act

Member
Maj 12, 2007
3,009
0
0
Bardzo lubię słodko-kwaśne surówki. Robię często takie surówki.
Czasami dodam świeżego ogórka i jabłko pokrojone w cienkie paski, zamiast cebuli pora, koniecznie dużo natki. Najlepsza jak się wszystko przegryzie.