- Wrz 14, 2004
- 2,084
- 0
- 0
Surówka z selera naciowego.
1 duże jabłko
1 duża marchewka
3 łodygi selera naciowego
kilka orzechów włoskich
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
cukier
1. Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Selera drobno kroimy, orzechy siekamy. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku.
Można dodać do surówki łyżkę oleju lub oliwy.
1 duże jabłko
1 duża marchewka
3 łodygi selera naciowego
kilka orzechów włoskich
sok z 1/2 cytryny
sól, pieprz
cukier
1. Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Selera drobno kroimy, orzechy siekamy. Mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku.
Można dodać do surówki łyżkę oleju lub oliwy.