Szarlotka przepyszna - superkrucha

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113

dałam samo masło
a białka ubilam z odrobina cukru i polożyłam na jabłka (jabłka z słoika ,czyli starte na grubej tarce i zapasteryzowane)
takie ciasto to ja lubię
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Margot, ale apetyczna szarlotka
icon_smile.gif
. Warstwa piany była cienka, czy też zniknęła podczas piecznia? Pytam, bo na zdjęciu nie jest widoczna.
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Margot, doskonałe zdjęcie!
 

Ela83

Member
Lis 29, 2007
337
0
0
Margot, piękne zdjęcie
icon_biggrin.gif

nigdy nie próbowałam na jabłka wykładać piany, w tej wersji szarlotki, ale pomyślę o tym
icon_biggrin.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Szarlotka to jednak klasyk. Takiej jeszcze nie robilam chyba.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Moja dzisiejsza której juz nie ma. Jabłka były ze słoika więc zrobiła się błyskawicznie i tak samo szybko się zjadła , niepotrzebnie pokroiłam ją jeszcze jak była gorąca.
szarlotka_z_dodatkiem_dro_d_y_blacha.JPG
szarlotka_z_dodatkiem_dro_d_y_talerzyk.JPG
 

Załączniki

  • szarlotka_z_dodatkiem_dro_d_y_blacha.JPG
    szarlotka_z_dodatkiem_dro_d_y_blacha.JPG
    158.3 KB · Wyświetleń: 2
  • szarlotka_z_dodatkiem_dro_d_y_talerzyk.JPG
    szarlotka_z_dodatkiem_dro_d_y_talerzyk.JPG
    67.5 KB · Wyświetleń: 2

hofi

Member
Sie 3, 2006
2,516
0
36
Wykopałam przepis bo pyszny i dziś po raz któryś będę piec. Muszę powiedzieć ze z tego przepisu podpatrzyłam dodawanie drożdży do kruchego ciasta i nawet jak robię kruszona to daję ich trochę.
 

_Gonia_

Member
Mar 25, 2010
249
0
0
Tyle szarlotek, ale którą wybrać; na wekend chyba się skuszę na ten przepis, bo nigdy jeszcze nie robiłoam kruchego z drożdżami (notabene kruche jakoś mi niezbyt wychodzi, więc takie z drożdżami może w końcu wyjdzie).