inox @ 22 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947748witam, mam pytanie do tej szarlotki, bo ostatnio próbowałam zrobić taką i wyszła mi troche sucha, nie wiem dlaczego czy może miedzy warstwy też trzeba dac margarynę, na jakim poziomie piec w piekarniku i na jakiej funkci, góra , dół czy termoobieg? pomóżcieRozumiem, że poszesz o szarlotce sypanej?
Piekłam wielokrotnie i nigdy sucha nie wychodziła. Sok z jabłek dokładnie zwilżał wszystkie warstwy. Byc może mocno odcisnęłaś jabłka.
Masło tylko na górę, ono wsiąka i przenika aż do samego dołu.
inox @ 22 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=947763tylko że ja dawałam jabłka ze słoika ,nie świeże tarte, ali czasu piekłas , na jakim poziomie wpiekarniku i na jakiej funkcji?Byc może to wina jabłek, świeże jednak puszczają sok w trakcie pieczenia.
Piekłam ok. godziny w 175-180 st z termoobigiem gdzieś w okolicach środkowej półki piekarnika.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia