SZEROKIE USTA

basiak

Well-known member
Kwi 11, 2006
201
169
43
20 dkg okrągłych biszkoptów zlepić marmoladą i dać do formy /blaszka typowa/ i zalać delikatnie ciastem.

CIASTO

1 kostka margaryny
1 szkl. cukru
3 łyżki kakao
4 łyzki wody
1 cukier waniliowybez_tytu_u.jpg
Wszystko razem zagotować i ostudzić. Następnie dodać:

6 jaj / białka ubić osobno /
1 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku
1 łyżeczka sody
Wszystko wymieszać razem na końcu dodać ubite białka i wylać delikatnie na blaszkę z biszkoptami. Piec ok.40-50min.
Na zimne ciasto położyć krem budyniowy.

0,5 l mleka
2 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
1 cukier waniliowy
Z podanych składników ugotować budyń. Po ostudzeniu urzeć z jedną kostką masła.

Na wierzch dać polewe;

1/2 kostki margaryny
3 łyżki kakao
5 łyżek cukru pudru
5 łyzek śmietany /dałam 18%/
Wszysko zagotować.
3 łyżeczki gorącej wody + 1 płaska łyżeczka żelatyny dokładnie wymieszać i dodać do reszty.Ostudzić i wylać na krem
 

Załączniki

  • bez_tytu_u.jpg
    bez_tytu_u.jpg
    4.4 KB · Wyświetleń: 0

Noemi

Member
Lut 6, 2007
139
0
0
Ciekawy pomysł z tymi biszkoptami!!! Muszę koniecznie wypróbować. Dziękuję za przepis i pozdrawiam. Noemi
gruebel_2.gif