'szmaty w pomidorach' *

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
dziś powtórka
lecker.gif


2.JPG
 

Załączniki

  • 2.JPG
    2.JPG
    314 KB · Wyświetleń: 11

jusandre

Member
Lis 4, 2009
74
0
0
przepis super, szmaty zrobione kolejny raz, rodzina i znajomi zachwyceni
icon_smile.gif


dla tych, co nie chca czekac kilku godzin az zasolone baklazany puszcza sok, chcialam podpowiedziec inna metode (doradzila mi to tesciowa mojej siostry - rodowita Rzymianka). otoz baklazana mozna jak najbardziej od razu smazyc, TYLKO musi byc on krojony na biezaco. tzn - jesli np na patelni miesci sie np 5 plastrow, to kroimy 5 i siup na patelnie, a reszty baklazana nie ruszamy. jak sie usmaza te na patelni, to dopiero kroimy nastepne i znow tylko tyle, ile do smazenia na raz. szczerze mowiac nie wiem o co w tym chodzi, bo sie nie znam, ale zrobilam dwa dni temu ta metoda i baklazanki byly super - bardzo delikatne i pozbawione goryczy.
 

kosbell

Member
Wrz 10, 2009
88
0
0
Ja czytałam w zeszłym roku, że obecnie bakłażany, które są w sprzedaży już są genetycznie(?!) pozbawione tej goryczki i można je od razu przyrządzać.. Ja nigdy ich nie soliłam i nigdy nie stosowałam żadnych "zabiegów" i nigdy żadnej goryczki nie czułam
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,317
1,613
113
Ja solę ale nie ze względu na goryczkę. Bardziej mi takie wypocone smakują. Zostawiam je na jakieś 40 minut, nie kilka godzin.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Się solą.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

Załączniki

  • szmaty_w_pomidorach_miseczka_paint.JPG
    szmaty_w_pomidorach_miseczka_paint.JPG
    107.1 KB · Wyświetleń: 11
  • szmaty_w_pomidorach_paint.JPG
    szmaty_w_pomidorach_paint.JPG
    92.4 KB · Wyświetleń: 7

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
I znowu:
szmaty_z_cukinia_paint.JPG
Z cukinią, baklażan i cukinia zgrillowane.
 

Załączniki

  • szmaty_z_cukinia_paint.JPG
    szmaty_z_cukinia_paint.JPG
    214.7 KB · Wyświetleń: 11

Jolan

Member
Lis 23, 2009
3,391
0
0
Sezon rozpoczęty 4,5 zł/kg, kupiłam prawie kg bakłażana i to co zostało po koniecznym próbowaniu, nawet bez zalewy, tuż po upieczeniu - jest pyszne. Elu -c dziękuję.
Pozdrów Jolę i jej koleżankę
wink.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
Dziekuje za przypomnienie, jutro lece do sklepu
icon_smile.gif

 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
odkopuję, jutro robię.
icon_smile.gif
 

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
znowu podnoszę (hmmm, czy tylko ja je robię?
icon_lol.gif
).
tym razem w wersji odchudzonej z minimalną ilością tłuszczu.