Szybki, pieczony karczek*

Wrz 13, 2004
4,165
0
0
Jak czytałem jakiś czas temu, w Niemczech, gdzie surowy ocet był dodawany do wszystkich sałatek, także do większości potraw zaczeła wzrastać zachorowalność na białaczkę. Zaczęto to kojarzyć z dietą.
Teraz jest tylko jedna kwestia. Takie zachorowania powoduje ocet spirytusowy.
Więc używając octów owocowych, winnych i balsamico powinniśmy być bezpieczni. Okazuje się, że nie. Niestety producenci, szczególnie tych tańszych odmian octów mieszają te octy z octem spirytusowym.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Primo po pierwsze: to wg. Ciebie ocet zdrowszy od odparowanego alkoholu?
Primo po drugie: Kasha a Ty naszpikowalaś karczek czosnkiem?
Naszpikowałam 10 dużymi zębami
icon_smile.gif
i nie czuję go wcale a wcale. Przeszkadza mi ten zapach alkoholu - no co ja na to pocznę, nie jestem przyzwyczajona i już :wink: :lol:
 
Wrz 13, 2004
4,165
0
0
Może nie taki alkohol, a może rzeczywiście nie każdemu to musi pasować. Można zastąpic kieliszkiem białego wytrawnego wina ten alkohol do podlania.