- Paź 5, 2010
- 144
- 0
- 0
1,5 szklanki mąki,
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1 szklanka cukru (można dać mniej),
4 jajka,
125 g masła,
owoce (świeże lub mrożone)
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, cały czas mieszając. Wsypać przesianą z proszkiem mąkę pszenną i ziemniaczaną. Masę przełożyć do formy (u mnie tortownica 21 cm - trochę za wysokie wyszło), na wierzchu poukładać owoce trochę je wciskając w masę. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1 szklanka cukru (można dać mniej),
4 jajka,
125 g masła,
owoce (świeże lub mrożone)
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku, cały czas mieszając. Wsypać przesianą z proszkiem mąkę pszenną i ziemniaczaną. Masę przełożyć do formy (u mnie tortownica 21 cm - trochę za wysokie wyszło), na wierzchu poukładać owoce trochę je wciskając w masę. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.