Tarta ze szparagami

beata-74

Member
Gru 31, 2007
98
0
0
Tarta ze szparagami

Pęczek szparagów zielonych lub białych jak kto lubi
opakowanie serka ricotta 250g można dać pół na pól z śmietaną
garść świeżych ziół koper , pietruszka lub ulubione
2 jajka
sól pieprz do smaku
gałka muszkatołowa
ząbek czosnku

Ciasto kruche

100g masła chłodnego
200g mąki
jajko
sól
2-3 łyżki zimnej wody

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,schłodzić około 1h w lodówce, rozwałkować wyłożyc formę do tarty , wstawić do piekarnika
nagrzanego do 190 stopni piec około 20 min .

W między czasie obrać szparagi zblanszować przez 2-3 minuty w gorącej wodzie , przestudzić ,serek ricotta zmiksować z jakami , śmietaną doprawić sola pieprzem dodać zmiżdżony czosnek posiekane zioła. Mase wylać na podpieczony spód ułożyć szparagi ,piec około 40 min w 180 stopniach. Smacznego

tarta1.jpg

Pokaż załącznik 52697
 

Załączniki

  • tarta1.jpg
    tarta1.jpg
    71.5 KB · Wyświetleń: 1
  • tarta.jpg
    tarta.jpg
    317.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: