skusiłam sie dzis na ten sernik ale mi opadł-wrócił do swojej pierwotnej wielkosci podobnie jak Nadii.
od czego to zalezy? uzywacie papieru do pieczenia, ja tak? moze dlatego? hmm..Hmmm, nie uważam, że sernik "opadł", bo był !: ) puszysty i miał w zasadzie strukturę chleba (dziurki oczywiście mniejsze).Masa wypełniła po brzeg prawie całą tortownicę (28cm).
Papier do pieczenia położyłam tylko na dno tortownicy, boków niczym nie smarowałam.
PS. Nie ma już czego fotografować.
Cały dzień mi się twarogu takiego sernikowego chce..........Ilonko, do domku i do garów! Szybko sie robi, ja z wrodzonego lenistwa w malakserze wszystko oprócz piany i wuala
Wstawiam, nareszcie mam chwilę, żeby powspominać super serniczekPrzepiękny serniczek! Już się nie mogę doczekać okazji, by piec go znowu!
Cały dzień mi się twarogu takiego sernikowego chce..........Ilonko, do domku i do garów! Szybko sie robi, ja z wrodzonego lenistwa w malakserze wszystko oprócz piany i wualaEh...
W domu to niestety muszę obiad tacie zrobić (mama sobie urlopuje a ktoś musi gotować)
Wymyślę jakąś okazję i bankowo obadam ten serniczek
mozna jakimś innnym serkiem zastąpić serek mascarpone?W oryginalnym przepisie stało- serek śmietankowy ( mascarpone)
Wydaje mi się, że może być każdy serek pełnotłusty o podobnej do mascarpone zawartości tłuszczu, na przykład serek Alpendorf sahnig ( 70% tłuszczu w suchej masie), który wypatrzyłam ostatnio w Lidlu i który mam zamiar do tego sernika wypróbować.
Uff, no to dobrze, teraz tylko mascarpone zakupic i juz. Dzieki moja imienniczkoa prosze Ciebie bardzo
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia