- Lis 9, 2008
- 9,365
- 0
- 0
Przepis dostałam w zeszłym roku od koleżanki, Eli.
Ciasto jest wilgotne i smaczne.
Dla mnie tort to ciasto z kremem, to ciasto można przełożyć
ale w wersji podstawowej jest bez przełożenia tylko z polewą czekoladową.
Składniki:
1 kostka masła
1 puszka masy makowej
5-6 jabłek startych na grubych oczkach
6 łyżek kaszy manny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 żółtek plus piana z 6 białek
bakalie
Połączyć składniki. Piec 15 minut w 180*C, następnie w 160*C 1/2 godziny. Polać polewą czekoladową.
Foremka okrągła o średnicy 25 cm.
Smacznego.
Ciasto jest wilgotne i smaczne.
Dla mnie tort to ciasto z kremem, to ciasto można przełożyć
ale w wersji podstawowej jest bez przełożenia tylko z polewą czekoladową.
Składniki:
1 kostka masła
1 puszka masy makowej
5-6 jabłek startych na grubych oczkach
6 łyżek kaszy manny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 żółtek plus piana z 6 białek
bakalie
Połączyć składniki. Piec 15 minut w 180*C, następnie w 160*C 1/2 godziny. Polać polewą czekoladową.
Foremka okrągła o średnicy 25 cm.
Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: