tortille moje ukochane

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Krasnoludko, ja wałkuję wszystkie od razu, poza tym zauważyłam, że jak one chwilę w spokoju poleżą, to mają lepsze bąble od tych które od razu lądują na patelni, ja delikatnie podsypuję mąką podczas wałkowania, potem nadmiar strzepuję i układam je jak dachówki, tak że zachodzą na siebie częściowo, nie mam problemu z rozdzielaniem, nigdy mi się nie posklejały. Ja robię sobie dwa takie rządki, bo tyle mam akurat miejsce na blacie, zaczynam smażenie od tych, które były wałkowane pierwsze.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Musze sprobowac, mimo, ze zdjecia mnie nie przekonuja.
Na rozmiar tacos na ile podzielic ciasto? 16 na opl czyli 32?
Mozna make pomieszac? Dodac kukurydzianej?

Siedze jeszcze w drugich czytam
icon_wink.gif
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6508
O tak, na zdjeciu Cantiq to jest tortilla
icon_wink.gif
Trza popelnic.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

gosia

Member
Paź 9, 2005
2,299
0
0
Dzisiaj będą trzeci raz. Próbuję na różnych patelniach, szukam najlepszej. Super przepis
icon_smile.gif
.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Boshka

Member
Sie 23, 2006
6,400
0
0
Tez robilam znowu w ten weekend. Pyszne jak zawsze
icon_biggrin.gif


I jeszcze jedna uwaga: ciasto zrobilam w sobote, smazylam polowe w sobote a druga w niedziele. Te niedzielne byly jeszcze pyszniejsze, wiec jesli ktos chce, mozna przechowywac surowa mase w lodowce co najmniej poltorej doby (a pewnie i dluzej
icon_wink.gif
)