Tortille z warzywami

olasz

Member
Gru 2, 2007
3,261
0
36
IMG_1060.jpg

tortille, po 2-3 na osobę
czerwona papryka
marchew
pietruszka/pasternak
seler – korzeń
seler – naciowy
sałata/kapusta pekińska
czerwona cebula
ogórek
kukurydza konserwowa
kukurydza konserwowa
co tam jeszcze macie

ew. pasta z tuńczyka, jakieś mięso do “wykończenia”, ser tarty...


Tortille podgrzewamy na bieżąco, tyle ile nam potrzebne, a potem biegamy do kuchni po następne, bo raczej nie mamy w domu pojemnika do ich przechowywania ;)

Warzywa trzeba oczyścić/umyć, pokroić/poszatkować, wyłożyć na duży półmisek lub kilka mniejszych i już
icon_smile.gif
Każdy będzie sobie mogł nałożyć to, na co ma ochotę. Jeśli coś po posiłku zostanie, takie pokrojone, to przecież tylko się cieszyć, będzie surówka do następnego posiłku
icon_smile.gif


sos czosnkowy
2 łyż. majonezu
2 łyż. jogurtu naturalnego/maślanki
2-4 ząbki czosnku

sos 1001 wysp
2 łyż. majonezu
2 łyż. keczupu
kilka kropli sosu Tabasco
garść posiekanych pikli

sos ziołowy
2 łyż. majonezu
2 łyż. jogurtu naturalnego/maślanki
2 garście ziół świeżych najróżniejszych, posiekanych
 

Załączniki

  • IMG_1060.jpg
    IMG_1060.jpg
    314.7 KB · Wyświetleń: 0

slonecznik

Member
Wrz 30, 2010
2
0
0
gotowe placki tortille mam w domu wczoraj kupione,ale takich to ja jeszcze nie jadłam, dzisiaj nie będę robić bo mam obiad dla każdego co innego, ale juto ho ho ho,dzięki za super przepis
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: