- Lis 9, 2008
- 9,365
- 0
- 0
Tort kanapkowy wg ciotki Ewory
chleb tostowy 3 opakowania
jogurt grecki ew. kwaśna gęsta śmietana 4 opakowania
majonez 1 słoik średni
4 łyżki musztardy
10-15 jajek na twardo
sałata lodowa lub pekińska, krucha sałata
sól i pieprz do smaku
jajka (ugotowane i ostudzone) i sałatę pokroić w drobna kostkę,
połaczyć wszystkie składniki masy, chleb okroić ze skórek, układać
na tacy obłożonej folią aluminiową grubą, w rzędach 3 kromki na 4 kromki,
smarować masą około 0,5 cm, trzy warstwy chleba, 36 kromek na tort
wyjdą z tej porcji dwa torty, jeden ubrać szynką, pomidorkami koktailowymi,
szczypiorkiem, kolbami mini kukurydzy marynowanymi lub innymi ulubionymi
dodatkami, drugi łososiem w plastrach, koprem, krewetkami, awocado.
Przepis dostałam od ciotki, a ona do ciotki swojego męża, skąd ona go ma nie wiem. Potrawa ze Szwecji.
chleb tostowy 3 opakowania
jogurt grecki ew. kwaśna gęsta śmietana 4 opakowania
majonez 1 słoik średni
4 łyżki musztardy
10-15 jajek na twardo
sałata lodowa lub pekińska, krucha sałata
sól i pieprz do smaku
jajka (ugotowane i ostudzone) i sałatę pokroić w drobna kostkę,
połaczyć wszystkie składniki masy, chleb okroić ze skórek, układać
na tacy obłożonej folią aluminiową grubą, w rzędach 3 kromki na 4 kromki,
smarować masą około 0,5 cm, trzy warstwy chleba, 36 kromek na tort
wyjdą z tej porcji dwa torty, jeden ubrać szynką, pomidorkami koktailowymi,
szczypiorkiem, kolbami mini kukurydzy marynowanymi lub innymi ulubionymi
dodatkami, drugi łososiem w plastrach, koprem, krewetkami, awocado.
Przepis dostałam od ciotki, a ona do ciotki swojego męża, skąd ona go ma nie wiem. Potrawa ze Szwecji.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: