Triffle jeżynowo-sernikowe

aaricia

Member
Sie 7, 2006
1,017
0
0
Trifle jeżynowo-sernikowe

na bazie przepysznego torcika serowego bez pieczenia Joanny:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...t=0&start=0

Pominęłam żelatynę i jogurt naturalny. Część masy zmiksowałam z 250g jeżyn. Przekładałam na zmianę obie masy, serową i jeżynowo-serową oraz pokruszone biszkopty. Baardzo fajna wersja tego rewelacyjnego sernika, do zrobienia na szybko.
Żałuję tylko, że się pośpieszyłam i wrzuciłam ubitą śmietanę do masy serowej (tak jak w przepisie) - ciężko się mieszało, a byłoby efektowniej pozostawić gęsty serek w szklance a na wierzch dać osobno ubitą śmietanę i owoce. Następnym razem tak też uczynię
icon_smile.gif


trifle.jpg
 

Załączniki

  • trifle.jpg
    trifle.jpg
    234.3 KB · Wyświetleń: 0

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,427
3,745
113
Cudowne!
mniam.gif

Niezwykle apetyczne i pięknie sfotografowane!
mniam.gif


Ja bym Ci jednak radziła nie rezygnować z bitej śmietany ( lub choćby z jej części) - to ona nadaje lekkości i jedwabistości deserowi.
Obawiam się, że bez niej masa serowa byłaby zbyt ciężka i zbita. Na wierzch można dać kleksa z samej śmietany do dekoracji.
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: