mirabbelka @ 26 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1111162cytuje : ".... Składniki wymieszalam, zakrylam szczelnie folia i zostawilam na 16 godzin ( Hamelman proponuje 12-16 godzinna fermentacje)..."
on ma po prostu przefermentować a Ty czekać
ps. z tego powodu lepiej zaczyn nastawiać wieczorem - wieksza pewność że nie bedziesz go w nocy niepokoić ..ok zrozumiałam, nastawiłam go późno w nocy, tak żeby te 16 godzin minęło jak już wrócę z pracy - wróciłam, ii... zabieram się za dalszą robotęmam nadzieję, że toto już przefermentowało - mam młody zakwas i trochę mu nie ufam...
kinia260579 @ 7 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1137491to na razie moj najbardziej udany wypiek
chyba troche za slabo odgazowalam przy skladaniu, bo widac pod skorka babelki powietrza, ale nidgzie nie popekal z czego sie ciesze
w smaku super, na pewno bede powtarzac
Pan Zakwas nie taki strasznyKinia260579, chlebek wygląda wspaniale- Pan Zakwas teraz już będzi Tobie służył
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia