Wegańska pasta z bobu

Arabeska

Member
Lut 27, 2006
1,859
0
0
Ostatnio oszalalam na punkcie tej pasty, robię i zabieram do pracy, smaruje nią chrupkie pieczywo, podjadam nad klawiatura
cfist.gif
.
Prosze zachowania nie kopiowac ;)


0,5 kg paczka świeżego bobu (mrożony tez może być, tyle że namęczymy się z obieraniem)
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
sól morska gruboziarnista - szczypta lub dwie


CSC_1096a.jpg

Bób ugotować (np. w/g tego przepisu), po przestudzeniu wyłuskać ziarenka.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę, sok z cytryny i szczyptę soli. Zmiksować blenderem.
 

Załączniki

  • CSC_1096a.jpg
    CSC_1096a.jpg
    343.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: