Wegetariański kawior żydowski

aklat

Member
Gru 10, 2007
1,309
0
0
bajglee.JPG

Przepis wpisuję, choć nie jestem do końca przekonana czy mi ten 'kawior' smakuje. Jutro ciąg dalszy testów
icon_smile.gif


6 łyżek oleju
3 cebule (jedną zastąpiłam szczypiorkiem),
175-200 g zielonego groszku - mrożonego lub świeżego (dałam 300 g a fasolkę pominęłam),
115-150 g fasolki szparagowej - jw.,
30 połówek orzechów włoskich,
3 jajka na twardo,
sól i pieprz

Cebulę posiekać i przesmażyć na oleju aż się zrumieni. Dodać groszek, sól i pieprz i smażyć aż będzie miękki (pod koniec smażenia dodałam posiekany szczypiorek). Wszystkie składniki umieścić w robocie kuchennym i posiekać. Jeśli masa jest za sucha dodać troche oleju.
Z braku robota, jajka i orzechy posiekałam ręcznie, a potem wszystkie składniki zmiksowałam niezbyt dokładnie 'żyrafą'.
 

Załączniki

  • bajglee.JPG
    bajglee.JPG
    126.7 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Słyszałam o kawiorze z soku z buraków ale o zielonym nigdy.
 

aklat

Member
Gru 10, 2007
1,309
0
0
Hiena @ 13 Oct 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=900196Słyszałam o kawiorze z soku z buraków ale o zielonym nigdy.
gruebel_2.gif
chyba widziałam kiedyś program w którym coś takiego robili, na końcu wychodziły takie czerwone kuleczki, tak? pamietasz moze jaka byla receptura mniej wiecej?

Margot @ 13 Oct 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=900197a to super bo ja się za niego na dniach biorę tzn jak tylko kupie fasolkę
Margot ciekawa jestem jak Tobie posmakuje
icon_smile.gif