Włoska zupa pomidorowa

beata-74

Member
Gru 31, 2007
98
0
0
3 łyżki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
2 duże łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki
sól,pieprz 3 pomidory sparzone ,obrane i pokrojone lub pomidory z puszki
6 łyżek drobnego makaronu
natka pietruszki lub bazylii do posypania
bulion warzywny
śmietana 18 % (lepsza bez śmietany ale tak jest w przepisie )


Wlać oliwę do garnka wrzucić cebulę i seler posolić i zeszklić dodać pomidory smażyć przez minute zalać bulionem i wrzucić makaron i gotuj aż makaron będzie al dente doprawić do smaku posypać natką lub bazylią, przed podaniem dodać śmietanę ale zdecydowanie lepsza jest ta zupa bez śmietany.Przepis z książki Pascala Brodnickiego a zupka pyszna.
Makaron można tez ugotować osobno.
 

beata-74

Member
Gru 31, 2007
98
0
0
Możesz przenieść niestety nie znam się za bardzo na włoskiej kuchni mimo ze lubię w tytule było włoska wiec myślałam ze tak jest .
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
beata-74 @ 20 Jan 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=650181Możesz przenieść niestety nie znam się za bardzo na włoskiej kuchni mimo ze lubię w tytule było włoska wiec myślałam ze tak jest .
przeniosę ją na zupy
icon_smile.gif

nie zginie