- Gru 31, 2007
- 98
- 0
- 0
3 łyżki oliwy z oliwek
1 posiekana cebula
2 duże łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki
sól,pieprz 3 pomidory sparzone ,obrane i pokrojone lub pomidory z puszki
6 łyżek drobnego makaronu
natka pietruszki lub bazylii do posypania
bulion warzywny
śmietana 18 % (lepsza bez śmietany ale tak jest w przepisie )
Wlać oliwę do garnka wrzucić cebulę i seler posolić i zeszklić dodać pomidory smażyć przez minute zalać bulionem i wrzucić makaron i gotuj aż makaron będzie al dente doprawić do smaku posypać natką lub bazylią, przed podaniem dodać śmietanę ale zdecydowanie lepsza jest ta zupa bez śmietany.Przepis z książki Pascala Brodnickiego a zupka pyszna.
Makaron można tez ugotować osobno.
1 posiekana cebula
2 duże łodygi selera naciowego pokrojone w plasterki
sól,pieprz 3 pomidory sparzone ,obrane i pokrojone lub pomidory z puszki
6 łyżek drobnego makaronu
natka pietruszki lub bazylii do posypania
bulion warzywny
śmietana 18 % (lepsza bez śmietany ale tak jest w przepisie )
Wlać oliwę do garnka wrzucić cebulę i seler posolić i zeszklić dodać pomidory smażyć przez minute zalać bulionem i wrzucić makaron i gotuj aż makaron będzie al dente doprawić do smaku posypać natką lub bazylią, przed podaniem dodać śmietanę ale zdecydowanie lepsza jest ta zupa bez śmietany.Przepis z książki Pascala Brodnickiego a zupka pyszna.
Makaron można tez ugotować osobno.