8-10 matiasów,
paczka rodzynek,
ok. 3-4 pomarańczy (lub ok. 5 mandarynek)
Zalewa:
1 szkl. wina białego wytrawnego lub półsłodkiego,
1/2 - 1 szkl. octu balsamicznego ( w zależności czy lubimy bardzo kwaśne czy mniej),
cukier, sól, pieprz do smaku, listek laurowy
Śledzie namoczyć w mleku i pokroić w dzwonka. Ugotować składniki na zalewę, na wrzątek wrzucić pomarańcze i rodzynki i zagotować, doprawić do smaku. Zalewę przestudzić. Do słoja włożyć śledziki i zalać przestudzona zalewą. Do lodówki i następnego dnia jeść. Polecam !!!!!!!!
paczka rodzynek,
ok. 3-4 pomarańczy (lub ok. 5 mandarynek)
Zalewa:
1 szkl. wina białego wytrawnego lub półsłodkiego,
1/2 - 1 szkl. octu balsamicznego ( w zależności czy lubimy bardzo kwaśne czy mniej),
cukier, sól, pieprz do smaku, listek laurowy
Śledzie namoczyć w mleku i pokroić w dzwonka. Ugotować składniki na zalewę, na wrzątek wrzucić pomarańcze i rodzynki i zagotować, doprawić do smaku. Zalewę przestudzić. Do słoja włożyć śledziki i zalać przestudzona zalewą. Do lodówki i następnego dnia jeść. Polecam !!!!!!!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: