Zupa buraczano-pomidorowa z tymiankiem i fetą

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
Skladniki :

6 malych buraczków
puszka pomidorów
1 cebula
1 lyzka oliwy
1l wywaru warzywnego
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
tymianek swiezy lub suszony
feta lub inny bialy ser
ocet balsamiczny
jogurt naturalny
szczypiorek, dymka

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać starte buraki ( ewentualnie pokrojone w drobną kostkę) Smazyc kilka minut. Dodać pomidory z puszki wraz z sosem oraz bulion. Zagotować, gotować do miękkości buraków ( ok 15min). Zmiksować - doprawić pieprzem,octem ,solą.Wcisnąć czosnek , wrzucić listki tymianku ( lub dodać suszony)

Podawać polane jogurtem , posypane fetą i szczypiorkiem ( u mnie zabraklo)


Smacznego

DSCF0268nowen.jpg
 

Załączniki

  • DSCF0268nowen.jpg
    DSCF0268nowen.jpg
    429 KB · Wyświetleń: 0