- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Szpinak (opakowanie mrożonego), cebula, dwa ząbki czosnku, bulion warzywny, śmietanka, łyżka klarowanego masła, sok z cytryn, gałka muszkatołowa, pieprz, sól, dwa ziemniaki, odrobina garam masala.
Posiekać cebulę i czosnek, udusić na maśle, dodać szpinak, poddusić, dodać 1 łyżkę soku z cytryny, pieprz, sól i gałkę.
Ziemniaki ugotować w bulionie warzywnym, zmiksować. Dodać do bulionu z ziemniakami szpinak, pogotować chwilę razem, zaprawić śmietanką. Podawać z jajkiem.
Posiekać cebulę i czosnek, udusić na maśle, dodać szpinak, poddusić, dodać 1 łyżkę soku z cytryny, pieprz, sól i gałkę.
Ziemniaki ugotować w bulionie warzywnym, zmiksować. Dodać do bulionu z ziemniakami szpinak, pogotować chwilę razem, zaprawić śmietanką. Podawać z jajkiem.