Zupa z kapusty pekińskiej.

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
Zupa z kapusty pekińskiej.


2147.jpg


1 mała, albo 1/2 dużej kapusty pekińskiej
duża cebula
5 dużych pieczarek
2 ziemniaki
3 szklanki bulionu (może być z kostki)
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
szczypiorek
majeranek
masło do smażenia

1. Cebulę kroimy raczej grubo, wrzucamy na rozgrzane masło, lekko rumienimy, zalewamy bulionem.
2. Kapustę kroimy na paski, ziemniaki w kostkę, wrzucamy do zupy i gotujemy ok. 15 minut.
3. W tym czasie dusimy na maśle pokrojone w plasterki pieczarki. Wrzucamy je do zupy pod sam koniec gotowania. Wlewamy śmietanę, doprawiamy wg upodobania.
4. Przed podaniem posypujemy zupę szczypiorkiem.