- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 4
- 0
![IMG_09311.JPG IMG_09311.JPG](https://www.cincin.cc/data/attachments/8/8625-d9e612d64e83d5129c3233b30b1aa69d.jpg)
3/4 kg piersi kury (ok 4 szt)
2 lyzki oliwy
2 zabki czosnku
oraz mielone przyprawy
po lyzeczce
- kolendry
- kuminu
- soli
po 1/2 lyzeczki
- curry
- cynamonu
- pieprzu cayenne
Czosnek najlepiej utrzec na paste w mozdzierzu, ale moze byc drobno posiekany, czy z praski.
Wszystkie przyprawy wymieszac w oliwie, dodac kure pokrojona w duza kostke (ok 2 cm), wytytlac dokladnie w marynacie i wstawic do lodowki na min 2 godziny (mozna przygotowac dzien wczesniej).
Nadziac na patyczki (namoczone min 30min, coby nie splonely) - luzno, tak, zeby nie byly sklejone ze soba. Grilowac (6-8 minut obracajac raz) na ogniu, elektrycznie
![icon_wink.gif](https://www.cincin.cc/style_emoticons/cincin/icon_wink.gif)
Gril powinien byc srednio rozgrzany.
doskonale z ziolowo-cytrynowym kuskus.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: