- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Ilość na 3 – 4 osoby
Paczka mrożonego bobu – lub, w sezonie, świeżego (pół kilo)
2 – 3 jajka
Pęczek szczypiorku
Bób ugotować w osolonej wodzie, obrać
Jajka ugotować na twardo, obrać , schłodzić i drobno pokroić
szczypiorek pokroić
sos :
sok z 1 cytryny (może być mniej 
oliwa z pestek winogron
spooro pieprzu
sól
pół łyżeczki ulubionej musztardy, ja daję Dijon
Jaja wymieszać z bobem i schłodzić.
Sok z cytryny, oliwę i musztardę połączyć, doprawić solą i pieprzem
Wymieszać ze szczypiorkiem
Sosem polać bób i odstawić ,żeby wszystko porządnie się przegryzło.
Paczka mrożonego bobu – lub, w sezonie, świeżego (pół kilo)
2 – 3 jajka
Pęczek szczypiorku
Bób ugotować w osolonej wodzie, obrać
Jajka ugotować na twardo, obrać , schłodzić i drobno pokroić
szczypiorek pokroić
sos :
sok z 1 cytryny (może być mniej 
oliwa z pestek winogron
spooro pieprzu
sól
pół łyżeczki ulubionej musztardy, ja daję Dijon
Jaja wymieszać z bobem i schłodzić.
Sok z cytryny, oliwę i musztardę połączyć, doprawić solą i pieprzem
Wymieszać ze szczypiorkiem
Sosem polać bób i odstawić ,żeby wszystko porządnie się przegryzło.

Ostatnią edycję dokonał moderator: