Evalill
Member
- Gru 3, 2006
- 5,164
- 0
- 0
Mcdulko - jak dla mnie to masa z mascarpone i mleka skondensowanego plus jeszcze słodkie gruszki w syropie w żadnym wypadku nie jest orzeźwiająca. Ale dziękuję, że chciałaś pomóc.
Masy z serem/serkiem raczej nie mogę zrobić, bo młoda mama planuje piec serniczek.
Joanno - bardzo dziękuję Ci za te linki!
Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że masa musi być gładka.
Przecież i tak z wierzchu przed położeniem masoliny będę ciasto pokrywała gładką masą.
Wybrałam masę Siotry Ducket z torcika truskawkowego.
Dziś cały dzień robiłam eksperymenty z ciastem. W końcu wiem jakie upiekę. Zrobiłam masę truskawkową (pyszna!) i masolinę. Teraz jeszcze siedzę nad dekoracją... Padam...
Przepraszam za OT...

Joanno - bardzo dziękuję Ci za te linki!
Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że masa musi być gładka.

Wybrałam masę Siotry Ducket z torcika truskawkowego.
Dziś cały dzień robiłam eksperymenty z ciastem. W końcu wiem jakie upiekę. Zrobiłam masę truskawkową (pyszna!) i masolinę. Teraz jeszcze siedzę nad dekoracją... Padam...
Przepraszam za OT...
