- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
wpisuje na prosbe kolezanki Moniak
1 duzy sloik kiszonej kapusty z marchewka
2 swieze liscie laurowe
3-4 ziarna ziela angielskiego
kminek dla wielbicieli
woda
smalec
1 cebula, drobno posiekana
maka
pieprz
cukier
Zawartosc sloika przekladam do garnka, dodaje ziele i liscie, opcjonalnie kminek, zalewam woda, doprowadzam do wrzenia. Gotuje az kapusta stanie sie miekka. Wtedy na patelni rozpuszczam smalec (ok 50g mysle) i smaze na nim posiekana cebulke, na delikatny zloty kolor. Nastepnie dodaje make (2 lyzki) i robie zasmazke, gdy jest piekna i zlota dodaje zawartosc patelni do garnka z kapusta. Doprawiam do smaku pieprzem, cukrem. Soli z reguly nie dodaje.

1 duzy sloik kiszonej kapusty z marchewka
2 swieze liscie laurowe
3-4 ziarna ziela angielskiego
kminek dla wielbicieli
woda
smalec
1 cebula, drobno posiekana
maka
pieprz
cukier
Zawartosc sloika przekladam do garnka, dodaje ziele i liscie, opcjonalnie kminek, zalewam woda, doprowadzam do wrzenia. Gotuje az kapusta stanie sie miekka. Wtedy na patelni rozpuszczam smalec (ok 50g mysle) i smaze na nim posiekana cebulke, na delikatny zloty kolor. Nastepnie dodaje make (2 lyzki) i robie zasmazke, gdy jest piekna i zlota dodaje zawartosc patelni do garnka z kapusta. Doprawiam do smaku pieprzem, cukrem. Soli z reguly nie dodaje.